Kun tarkastelin omaa mediaopettajuuttani tämän kurssin aikana, huomasin, etten olekaan niin uudistusmyönteinen kuin olin ehkä olettanut. Hieman yllätyksekseni ymmärsin, että en aina olekaan kovin kiinnostunut opettelemaan kaikkia uusia mediataitoja vaan pitäytyisin mielelläni niissä vanhoissa ja hyviksi todetuissa. Osittain todistaakseni itselleni, että kuitenkin kykenen opettelemaan jotain uutta, päätin tuottaa tehtävät Preziin ja tätä kurssia varten perustamaani blogiin, koska kumpaakaan en ole aiemmin opetellut tekemään.



Tehtävien tekeminen oli hauskaa, mutta työlästä. Esimerkiksi Prezin ja blogin opettelu vei suuren osan ajasta, kuten myös kuvankäsittely. Mielestäni uuden opetteleminen kuitenkin kannatti, sillä varsinkin Preziin tekemääni työhön olen tyytyväinen. Suurin hankaluus tätä kurssia työstäessä oli ajan löytyminen. Toisinaan oma mielentilani olisi ollut optimaalinen kurssin työstämiseksi, mutta käytännön kotiäitiys saattoi juuri tuolloin estää kirjoittamasta. Myös käytännön virheellinen ajattelu ”kurssi loppuu 31.elokuuta” johti siihen, että sain viimeiset tehtävän ja blogin valmiiksi 5 päivää kurssin loppumisen jälkeen.


Tämä kurssi oli mielestäni mahtava vaihtoehto lähiopiskelulle. Kokonaisuudessaan työtä oli sopivasti, varsinkin jos oikeasti halusi oppia jotain uutta, eikä mennä siitä mistä aita on matalin. Materiaaleja (kirjoja ja nettiä) läpi kahlatessani sain taas muistutuksen siitä, kuinka valtava on mediamaailma ja kuinka paljon pitää itse tehdä töitä, jotta siinä maailmassa pysyy mukana.