Tutustumiseni tähän nettipohjaiseen peliin lähti liikkeelle aivan täysin käytännön syistä. Vanhin, 4,5-vuotias, tyttäreni käy naapurissa leikkimässä eskarilaisen tytön kanssa ja tuli kotiin yhtenä päivänä todella innoissaan. Syy tähän löytyi My Little Pony-pelistä, jota tytöt olivat pelanneet. Jo omasta lapsuudesta nuo pikkuiset ponit ovat tuttuja, joten tiesin, ettei mitään kovin radikaalia peliä naapurissa pelailtu. Kuitenkin mielestäni vanhemman tulee tietää, mitä lapset netissä(kin) touhuavat, joten kirjoitin Googleen My Little Pony-peli ja astuin ponien maailmaan.

Pelin idea on valita valikosta mieleinen poni, jota pääsee sen jälkeen "stailaamaan". Ponille saa valita eri mallisia harjoja(hiuksia siis), häntiä, siipiä, vaatteita ja kenkiä. Nämä saa lisäksi vielä värjätä mieleisellään värillä. Kaikki osaset voi valita valikosta yksitellen tai peliruudun alalaidassa olevaa nappia painamalla kone arpoo ponille kaikki asusteet valmiiksi. Kun poni on saatu koristeltua, voi valita haluaako tulostaa kyseisen ponin paperille.

Huomasin heti, mistä syystä tällainen peli sai tyttäreni (ja varmasti monet, monet muut) pauloihinsa. Valikossa on valittavana monia erilaisia poneja, joista saa vielä helposti koristella mieleisensä. Tuskin kellään lapsella on niin paljon poneja ja asuvaihtoehtoja kuin pelissä, joten pelin viehätys on ilmeinen. Myös asujen vaihtaminen käy helposti, vain hiirtä klikkaamalla.

Peliä jonkin aikaa pelattuani en huomannut pelissä mitään kovin vahingollista pienillekään lapsille. Tutustuttuani tarkemmin koko pelisivustoon, huomasin, että stailata voi ponien lisäksi myös Bratzeja, tehdä hammashoitoja tai puristella Barbien finnejä.Näihin tutustuttuani, totesin, että Ponien koristelu riittäköön omalle tyttärelleni vielä tässä vaiheessa. Tämän lisäksi pelisivuston reunoilla vilkkui paljon mainoksia (esim. pikavippifirman mainos), jotka eivät mielestäni ole lapsia varten.